Eterično olje CIMET


Cimet eterično olje
Cinnamomum cassia

Cimet je omenjen že v Svetem pismu, stari narodi so ga imeli za eno najpomembnejših aromatskih začimb. Sladek vonj cimetove skorje je topel in pikanten ter ogreje dušo in telo, cimetovo olje je sestavina mnogih parfumov. V kozmetiki je dragoceno zaradi antiseptičnih in protimikrobnih lastnosti, kot učinkovina je prisoten v nekaterih anticelulitnih izdelkih. V aromaterapiji ga uporabljamo za inhaliranje, ko smo izčrpani in potrti, pri pešanju spomina,

7,61

Količina

Znamka

Šifra: 1522 Kategoriji: ,

Opis

Cimet eterično olje
Cinnamomum cassia

Cimet je omenjen že v Svetem pismu, stari narodi so ga imeli za eno najpomembnejših aromatskih začimb. Sladek vonj cimetove skorje je topel in pikanten ter ogreje dušo in telo, cimetovo olje je sestavina mnogih parfumov. V kozmetiki je dragoceno zaradi antiseptičnih in protimikrobnih lastnosti, kot učinkovina je prisoten v nekaterih anticelulitnih izdelkih. V aromaterapiji ga uporabljamo za inhaliranje, ko smo izčrpani in potrti, pri pešanju spomina, duševni otopelosti in zaspanosti. Deluje tudi kot afrodiziak. Prek inhalacij lahko z njim ublažimo simptome prehlada. Ker je eterično olje cimeta zelo intenzivno, ga v domačih pripravkih uporabljamo v nizkih koncentracijah.

V mešanicah se dobro ujema z: Vanilija, Cedra, Vetivert, Rožmarin, Sivka, Žajbelj …

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Cinnamomum cassia
Poreklo Kitajska
Pridobivanje parna destilacija listja in vejic
Vonj lesni, sladkast, začimbni
Intenziteta vonja močna
Nota srednja
Maksimalna koncentracija RIFM do 1 % (1 do maks. 2 kapljici na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): CINNAMOMUM CASSIA OIL, CINNAMAL*, COUMARIN*, CINNAMYL ALCOHOL*, BENZYL BENZOATE*, EUGENOL*, BENZYL ALCOHOL*, BENZYL SALICYLATE*, LIMONENE*, LINALOOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.