Eterično olje LIMONSKA TRAVA


Limonska trava eterično olje
Cymbopogon flexuosus

Zunanja podoba limonske trave je tipično travnata. Zraste do 150 cm visoko. Čeprav je pri nas pred nekaj desetletji ni poznal še nihče, pa jo je pred 500 leti poznal vsak pivec piva, saj je bila limonska trava ena od pomembnejših začimb, ki so jih uporabljali pri varjenju piva. Eterično olje limonske trave vsebuje učinkovine (citral, geraniol), ki so značilne tudi za citruse. V aromaterapiji se uporablja za osvežitev prostorov,

5,74

Količina

Znamka

Šifra: 1629 Kategoriji: ,

Opis

Limonska trava eterično olje
Cymbopogon flexuosus

Zunanja podoba limonske trave je tipično travnata. Zraste do 150 cm visoko. Čeprav je pri nas pred nekaj desetletji ni poznal še nihče, pa jo je pred 500 leti poznal vsak pivec piva, saj je bila limonska trava ena od pomembnejših začimb, ki so jih uporabljali pri varjenju piva. Eterično olje limonske trave vsebuje učinkovine (citral, geraniol), ki so značilne tudi za citruse. V aromaterapiji se uporablja za osvežitev prostorov, za zvišanje miselne koncentracije in blažitev depresije. V masažah pomaga vračati tonus usahlim mišicam. Zožuje kapilare ter neguje kožo z razširjenimi porami.

V mešanicah se dobro ujema z: Bazilika, Cedra, Jasmin, Geranija, Sivka, Čajevec, Poprova meta, Rožmarin …

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Cymbopogon flexuosus
Poreklo Gvatemala
Pridobivanje parna destilacija svežih in delno posušenih listov
Intenziteta vonja močna
Nota srednja do visoka
Vonj citrusni, svež
Maksimalna koncentracija RIFM do 4 % (1 do maks. 8 kapljic na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): CYMBOPOGON FLEXUOSUS OIL, CITRAL*, GERANIOL*, LIMONENE*, LINALOOL*, CITRONELLOL*, ISOEUGENOL*, EUGENOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.